Country/western -tanssityylin varusteet

 

Harrastuksessa lajista riippumatta oikeanlaiset varusteet, pukeutuminen ja välineet ovat tärkeä osa kokonaisuutta. Kun on kyse tanssin harrastamisesta, on lajille tyypillinen asu ja jalkineet tärkeässä osassa, varsinkin kun puhutaan esiintymis- tai kilpa-asuista. Vaikka peruslavatansseihin lähtijä voikin pukeutua aivan tuiki tavallisiin vaatteisiin, haluavat monet tanssin harrastajat pukeutua tilaisuuksiin hieman erilaisella tavalla. Oikea asu auttaa pääsemään tunnelmaan ja luo juhlavamman mielen hilpeälle tapahtumalle.

Kannukset kopisevat ja helmat pyörähtelevät

Country- ja Western-tanssityylin harrastajat tarvitsevat omanlaisen asun ja kengät, jotta lajille uskollinen pukeutumistyyli on oikeanlainen. Vaikka lajia voi harrastaa aivan tavallisissakin vaatteissa, pukeutuvat monet lajiin vihkiytyneet kuin suoraan amerikkalaisesta lännenelokuvasta konsanaan.

Man holding a musical installing, close dancing woman, retro style.

Monesti kyseisen tanssin harrastajat pukeutuvat cowboy-tyylisesti bootseihin, farkkuihin ja stetson-hattuihin, eikä näistäkään tanssiasuista puutu glamouria kun katsoo lajia vakavasti harrastavien asuja. Monesti naisilla näkee 60-luvun henkeen muhkeita kellohameita, sillä naisellisuus on monella tärkeässä osassa ja korkokengät vilahtelevat tanssin pyörteissä. Koska vaatetukseen halutaan satsata rahaa ja moni tanssin harrastaja haluaa enemmänkin kuin yhden asukokonaisuuden, on verkon monet eri ostopaikat hyvä paikka tuotteiden metsästykselle.

Asuun sopivat kengät ja bootsit on myös mahdollista tilata netistä kätevästi kotiinkuljetuksella. Kannattaa vain ensin tutustua erilaisiin mallistoihin ja kokoihin, ennen kuin tekee ostopäätöksen, sillä jokainen nettikauppa ei anna joustavia palautus- tai vaihtoehtoja tuotteilleen. Toisinaan alan eri verkkokaupoista voi myös löytää laadukkaita tuotteita käytettynäkin ja moni tanssin harrastaja tuunaa niin uudet kuin vanhatkin asunsa uuteen uskoon pienillä muutoksilla. Lehmityttö- ja cowboy- tyyli on ennen kaikkea asennelaji, sillä perusasun voi rakentaa jokapäiväisistä farkuista ja ruutupaidasta, jos lähtee tanssipaikalle ensimmäistä kertaa. Timotei suuhun vain matkalla ja autenttinen tyyli on hallussa.

Rivitanssia Country-musiikin tahdissa

Country-tanssityyliä ei kannata sekoittaa rivitanssiin, vaikka niissä onkin paljon samaa ja raja näiden kahden eri tanssityylin välillä onkin kovin häilyvä. Suomessa lajeilla on tuhansia harrastajia ja moni lähteekin tanssimaan rakkaudesta Country-musiikkiin. Lajien organisaatiot järjestävät aktiivisesti vuosittain eritasoisia kilpailuja ympäri maailmaa ja näissä tapahtumissa katsojat pääsevät nauttimaan mitä uskomattomista kisa-asuista. Tässä tanssityylissä tanssijat voivat myös tanssahdella lattialla paritanssin tyylillä, joiden askeleet ovat tietenkin lajille tyypillisiä. Ryhmätanssissa tanssitaan useimmiten joko neliön muodossa, pareittain tai riveissä.

Lajissa kuitenkin kaikkia yhdistää rakkaus musiikkiin ja tanssiin, oli tanssityyli sitten millainen hyvänsä, ja sen pariin tullaan viihtymään ja viettämään aikaa sekä ystävien että muiden samanhenkisten ihmisten seurassa.

Leave a Reply

bookshelf