HALLOWEENIN TANSSIESITYKSET

Koska suomalaisetkin ovat alkaneet vuosien saatossa juhlimaan enemmän ja enemmän halloweenia, on eri paikkakunnille kehitetty halloweenin ajan ohjelmaa. Halloweenin ajan viihdykettä tarjoavat esimerkiksi erilaiset tanssiesitykset. Niiden aikana katsojille tarjotaan selkäpiitä karmivaa kauhua ja pahaenteistä musiikkia. Monesti tanssiesitykset saatetaan muuttaa vaikkapa mukailemaan tunnettuja kauhuelokuvia, kuten Halloween-elokuvasarjaa. Tällöin myös tanssijoiden täytyy laittaa itsensä kunnolla likoon, jotta esityksestä tulee täydellinen. Asut valitaan sen mukaan, mitä hahmoa kukakin tanssija esittää. Sen lisäksi myös halloween meikki on tärkeässä asemassa. Halloweenina ei kannata säästellä meikissä, sillä enemmän on enemmän. Silmät rajataan mustalla ja myös huuliin voidaan lisätä mustaa huulipunaa.

Halloween-juhlia voi järjestää joko sisä- tai ulkotiloissa. On mahdollista, että niitä tehdään myös toisten koteihin ikään kuin kutsuvieraina. Omia tanssiesityksiään voi siis tarjota rikastuttamaan halloween-juhlia. Tanssiesityksiä voidaan esittää myös niin sanottujen kauhujen yö -tapahtumien aikana. Tällöin siis paikkakunnalla järjestetään erilaista halloween-henkistä ohjelmaa, johon myös tanssiesitykset sopivat oikein hyvin.

Järjestääkseen tanssiesityksiä, tanssijoiden ei tarvitse olla ammattilaisia. Joskus esityksestä tulee parempi, kun se on aivan tavallisten ihmisten suunnittelema ja toteuttama. Tällöin ei haittaa, vaikka pienet virheet näkyvät, eikä kaiken muutenkaan tarvitse olla täydellistä. Myös lapset voivat suunnitella ja toteuttaa halloweeniin kuuluvia tanssiesityksiä. Tällöin hahmot pukeutuvat monesti joko noidiksi, kissoiksi, kurpitsoiksi tai muiksi lapsille sopiviksi hahmoiksi. Eroja aikuisten esittämiin halloween-tansseihin siis on.

Jokainen voi siis aloittaa suunnittelemaan omaa tanssiesitystään jo vaikka tämän vuoden halloweenina toteutettavaksi. Monet suuret juhlatilaisuudet ottavat mielellään ohjelmanumeroita vastaan. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että tanssiesitys ei välttämättä tuota rahallista palkkiota, mutta sen sijaan sillä voi viihdyttää vieraita ja samalla tanssijat saavat itse kokemusta lavalla olemisesta.

Leave a Reply

bookshelf