Tanssija: Muista lepuuttaa väsyneitä jalkojasi laadukkaalla villamatolla

Tanssi edistää hyvinvointia monella eri tapaa. Tanssin tiedetään esimerkiksi vähentävän stressiä, parantavan kuntoa, pudottavan painoa, lievittävän ahdistuneisuutta ja ilmaisevan monia sellaisia tunteita, joita ihmisellä voi olla vaikeuksia ilmaista sanoin ja teoin.

Monet enemmän tai vähemmän tanssia harrastaneet tietävät kuitenkin, että tanssi on fyysisenä lajina erittäin vaativa, ja sen aikana erityisesti jalat ja keskivartalo joutuvat suurelle koetukselle. Samalla tapaa kuin kehosi tarvitsee lepoa tanssin jälkeen, erityistä huomiota kannattaa kiinnittää nimenomaan jalkojen hyvinvointiin.

Jalat ansaitsevat lepoa laadukkaalla villamatolla

Koska jalat kuljettavat meitä päivittäin paikasta toiseen, on tärkeää, että pidämme niistä hyvää huolta. Lähes kaikki liikuntalajit kuormittavat jalkoja ja nilkkoja merkittävästi, joten niiden hyvinvointiin ja lepuuttamiseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Väsyneet jalat tunnistaa helposti esimerkiksi siitä, että ne ovat turvonneet ja niitä särkee. Joskus tämä voi aiheuttaa esimerkiksi univaikeuksia tai muita pidempiaikaisia seurauksia, kuten känsiä ja hiertymiä. Jos huomaat tanssin jälkeen, että jalkoihisi on alkanut ilmestyä hiertymiä tai känsiä, nämä häiriöt kannattaa hoitaa asiantuntevan jalkahoitajan vastaanotolla, jos kotihoito ei auta.

Väsyneiden jalkojen lepuuttamiseen löytyy monia helppoja kotikonsteja. Yksi parhaimmista tavoista helliä jalkoja onkin lepuuttaa niitä laadukkaan villamaton päällä esimerkiksi venyttelemällä tai yksinkertaisesti kävelemällä villamaton päällä. Villa on lämmin, joustava ja pehmeä materiaali, joka tuntuu taivaalliselta väsyneiden ja kipeiden jalkojen alla.

Löydät täydellisen villamaton tanssin uuvuttamien jalkojen lepuuttamiseen helposti Trendcarpetin verkkokaupasta. Luonnollisen kaunis villamatto sopii loistavasti monenlaiseen sisustukseen ja täydentää myös tanssisalin lattian. Kun tilaat villamatot suoraan Trendcarpetin verkkokaupasta, voit valita itsellesi laajasta valikoimasta juuri omanlaisesi villamaton ilmaisella toimituksella.

Vähennä jalkojen turvotusta hieronnalla

Yksi parhaimmista keinoista vähentää jalkojen turvotusta on tarjota niille hierontaa. Hieronta on helppo tehdä kotona vaikkapa yksin tai pyytää esimerkiksi kumppania suorittamaan hieronta. Voit halutessasi hakeutua myös ammatti- tai urheiluhierojan vastaanotolle, jolloin tämä pystyy löytämään oikeat kipupisteet ja hieromaan niitä tehokkaasti.

Hieronta kannattaa suorittaa aina iltaisin tanssiharjoitusten jälkeen. Vaikka ote saa olla napakka, hieronnan ei tulisi koskaan sattua. Voit hyödyntää hieronnan aikana esimerkiksi erilaisia voiteita tai hierontaan tarkoitettuja öljyjä, jotka tekevät käsien liikkeestä iholla huomattavasti sulavampia. Lisäksi kosteuttavat jalkavoiteet auttavat hoitamaan jalkojen ja jalkapohjien kovettumia ja hiertymiä. Sujauta vielä lopuksi jalkaan pehmeät sukat, jotta voide pääsee imeytymään ihoon kunnolla.

Voit käyttää hieronnassa avuksi myös erilaisia eteerisiä öljyjä, jotka hellivät jalkojen lisäksi mieltä. Esimerkiksi laventeli auttaa parantamaan unen laatua, rosmariini parantaa keskittymiskykyä ja sitrustuoksut virkistävät. Ennen iholle lisäämistä eteeriset öljyt tulee kuitenkin laimentaa, sillä suoraan levitettynä ne voivat aiheuttaa ihon ärsyyntymistä.

Muita neuvoja tanssin väsyttämien jalkojen hoitoon

Päinvastoin kuin monet uskovat, veden tai muiden nesteiden juonnin lisääminen ei yleensä vaikuta turvotukseen normaalilla terveellä ihmisellä. Riittävä nesteiden nauttiminen on kuitenkin tärkeää jokaisen fyysisen harjoituksen aikana ja sen jälkeen, ja näin on myös tanssin suhteen. Jos jalkojasi särkee tai niitä turvottaa, tällöin hoitotoimet kannattaa kuitenkin keskittää jalkojen hierontaan, paikallisten voiteiden käyttöön ja jalkojen venyttelyyn.

Joissakin tapauksissa voit turvautua myös tulehduskipulääkkeisiin, jos jalkojen särky ei helpota muilla keinoin. Pitkittyneissä tapauksissa lääkärin vastaanotolla vierailu kannattaa, sillä pitkittynyt jalkojen särky ja turvotus voi olla merkki aivan jostakin muusta vaivasta kuin tanssin aiheuttamasta fyysisestä rasituksesta. Esimerkiksi alkava diabetes voi oireilla nimenomaan jaloissa. Muita jalkojen särkyä ja turvotusta aiheuttavia yleisiä vaivoja ovat muun muassa laskimo-ongelmat, jotka tällöin kannattaa varmuuden vuoksi tutkia.

Leave a Reply

bookshelf