Kuinka pukeutua tanssitunneille

Tanssin eri lajeissa pukeudutaan hyvin eri tyylisesti. Yksi yhteinen tekijä kaikelle tanssimiselle on kuitenkin se, että vaatteiden on annettava vartalolle tilaa liikkua. Toinen seikka on tanssin äärimmäinen fyysisyys, joten tunnin aluksi vartalo täytyy pitää lämpimänä loukkaantumisien välttämiseksi. Tanssivaatteiden päälle siis kannattaa pukea ylimääräinen kerros, esimerkiksi villapaita ja huppari, löysät collegehousut tai pitkät säärystimet ja villasukat, jotka on helppo heittää pois lämmittelyjen jälkeen. Mutta muu pukeutuminen riippuu pitkälti siitä mille tanssitunnille ollaan menossa, sillä tyyli vaihtelee hiphopista keskiaikaisiin asuihin. Tietyt vaatekappaleet ovat kuitenkin hyviä lähes tunnille kuin tunnille ja niitä tanssijalla kannattaakin olla kaapissa useampia kappaleita. Näihin lukeutuvat urheilushortsit, trikoot, vartalonmyötäiset spagettiolkaintopit, hyvin istuvat t-paidat, ja hupparit.

Moderni- ja nykytanssi

Modernin ja nykytanssin yksi erikoispiirre on lattian runsas käyttö. Siksi tunneilla usein pukeudutaan pitkähihaisiin paitoihin ja pitkiin housuihin, jotta paljas iho ei hankaa lattiaa vasten. Samasta syystä sukat ovat usein paremmat kuin paljaat jalat, tosin se riippuu tunnin laadusta. Muuten moderni- ja nykytanssin pukeutumistyyli on ehkä vapaampi kuin missään muussa tanssin alalajissa. Jotkut pukeutuvat väljiin, värikkäisiin t-paitoihin ja kuluneihin verkkahousuihin, toiset pitkiin, ihonmukaisiin tanssiasuihin ja kolmannet trikoisiin ja pitkähihaisiin collegepaitoihin. Valinta on vapaa, ja näissä tanssin lajeissa oma persoona saa loistaa.

Aikuisbaletti

Monella aikuisella on traumoja lapsuuden balettitunneilta niiden ankaruuden ja säännönmukaisuuden takia. Tiukka kuri pätee myös pukeutumiseen, eikä persoonallisuuden osoittamista vaatteilla tai hiuksilla sallita. Koko ryhmä tanssii saman värisissä puvuissa ja sukkahousuissa, samanlainen nuttura päässä. Onneksi aikuisbaletissa oma tyyli saa näkyä! Balettitunneilla on kuitenkin hyvä pukeutua tiukkoihin vaatteisiin jotta opettaja näkee onko vartalon asento oikea. Löysät vaatteet peittävät esimerkiksi pömpöttävän mahan, huonon ryhdin, tai väärän käsivarren asennon. Käytännöllinen yhdistelmä on trikoot tai sukkahousut ja niiden päällä urheilushortsit, ja yläosassa tiukka toppi tai hyvin istuva t-paita. Jalassa voi pitää joko pehmeitä balettitossuja tai sukkia. Paljaat jalat eivät käy, koska jalka ei liu-u tarpeeksi hyvin lattiaa pitkin. Hiukset pidetään mielellään kiinni, jotta opettaja näkee onko pää oikeassa asennossa.

Salsa

Salsatunneille voi periaatteessa pukeutua miten haluaa, eikä salsassa ole edes yhtä suurta alaruumiin vaatteiden joustavuuden vaatimusta kuin monissa muissa lajeissa. Tästä syystä on normaalia nähdä salsatunneilla ihmisiä farkuissa tai minihameissa. Tärkeämpää sen sijaan on kenkien valinta. Salsassa on paljon nopeaa jalkatyötä, joten lenkkarit voivat tuntua liian raskailta ja kömpelöiltä. Kenkä jossa on pieni korko auttaa pitämään painon päkiöillä ja mahdollistaa nopeat askeleet.

Leave a Reply

bookshelf