Suihkussa laulaminen ja tanssiminen auttavat laskemaan stressiä

Kukapa meistä ei olisi edes joskus tanssahdellut tai lauleskellut suihkussa? Suihkussa laulaminen ja tanssiminen voivat tehdä hyvää mielelle, sillä itsensä ilmaiseminen ilman pelkoa siitä, että joku näkee tai kuulee, voi auttaa rentoutumaan ja tätä myötä laskemaan myös stressiä. Jos sinulla tekee mieli ottaa muutama tanssiaskel tai laulaa suihkussa lempikappaleesi tahtiin täyttä kurkkua, nyt viimeistään on aika kokeilla sitä!

Miksi suihkussa laulaminen ja tanssiminen auttavat laskemaan stressiä?

Tanssiminen ja laulaminen auttavat tutkimusten mukaan laskemaan stressiä, eli sillä, missä tanssimme tai laulamme, ei ole oikeastaan mitään väliä! On toki hyvä pitää mielessä, että kaikilla liikuntalajeilla on stressiä alentava ja mielialaa parantava vaikutus, sillä liikunnan tiedetään vapauttavan mielialaa nostavia endorfiineja.

Saat siis todennäköisesti aivan yhtä hyvän mielialan kotona yksin tanssimisesta kuin vaikkapa salilla treenaamisesta – no, tietysti silloin, kun pidät tanssimisesta tai salilla treenaamisesta. Onkin hyvä tiedostaa, että vaikka kaikenlainen liikunta nostattaa mielialaa, on tärkeää, että liikuntalaji on itselleen mieluinen, jotta saat siitä parhaan edun irti. Omassa liikuntalajissa ei suinkaan tarvitse olla taitava, eli vaikka sinusta tuntuu siltä, että olet syntynyt pikemminkin kahdella vasemmalla jalalla, mikään ei saisi estää sinua tanssimasta, jos todella pidät siitä!

Monet mieltävät myös suihkun tai kylvyn erinomaisena hetkenä rauhoittua ja uppoutua omiin ajatuksiin. Pitkä lämmin suihku voi auttaa lihaksia rentoutumaan, jolloin tunnet myös olosi suihkun jälkeen paremmaksi. Suihkun aikana ajatukset on myös helpompi siirtää pois arjen kiireistä vaikkapa tulevan lomamatkan suunnittelemiseen tai täydelliseen haaveiluun. Kun yhdistät suihkutteluun vielä muutaman tanssiaskeleen tai lempimusiikkisi, stressitasot alkavat varmasti laskea.

Tee suihkusta todellinen elämys

Suihkuhetkestä on itse asiassa helppo tehdä varsinainen elämys yllättävän pienellä vaivalla. Esimerkiksi sadesuihku on kasvattanut nopeasti suosiotaan monissa suomalaisissa kodeissa, sillä sadesuihku mielletään luonnollisesti sateeseen, jonka ropina auttaa aivoja rentoutumaan. Sadesuihku on myös erittäin tyylikäs lisä jokaiseen suihkuun tai kylpyhuoneeseen sen modernin ja hillityn muotoilun ansiosta.

Sateen ropinaa ja tunnelmaa jäljittelevän sadesuihkun alle on helppo jäädä pitemmäksikin aikaa pitkän ja rankan päivän jälkeen. Suihku voi myös olla loistava paikka harjoitella muutamia tanssiaskelia tai laulunsäkeitä ilman pelkoa siitä, että joku kuulisi tai näkisi mitä teet. Suihkun alla ei toki kannata alkaa tanssahtelemaan liian railakkaasti, sillä märällä lattialla on helppo liukastua –turvallisemmin voit nauttia tanssiaskelista suihkun jälkeen vaikkapa samalla, kun kuivaat tukkaa, harjaat hampaita tai kosteutat ihoa.

Jos tunnet olosi erittäin stressaantuneeksi illalla ennen peseytymistä, erilaisten eteeristen öljyjen käyttö suihkun aikana tai jälkeen voi auttaa laskemaan stressiä. Stressiä laskevia eteerisiä öljyjä ovat esimerkiksi laventeli ja appelsiini. Laventeli voi auttaa parantamaan myös unenlaatua ja appelsiinin sitruksinen tuoksu taas kohottaa mielialaa. Myös ihanan herkullinen bergamotti voi auttaa laukaisemaan stressiä ja kohottamaan mielialaa.

Hartioita voi myös hieroa suihkun aikana hellästi – tällöin hartiaseudun lihaksia kannattaa kuitnkin lämmitellä ensin lämpimällä vedellä. Toinen yleinen paikka, jossa stressillä on tapana ilmetä, ovat kasvot. Kevyt kasvohieronta ja kasvolihasten painelu suihkun aikana voivat myös auttaa helpottamaan stressiä.

Leave a Reply

bookshelf