Lainojen yhdistäminen keventää tanssijan arkea

Korona-aika on kurittanut kulttuurialaa ja myös monet ammattitanssijat ovat eläneet taloudellisesti tiukkoja aikoja. Osalle on kertynyt useita lainoja ja jopa korkeakorkoisia kulutusluottoja. Usean lainan kanssa eläminen ja useiden takaisinmaksuerien maksaminen on stressaavaa, ja oma taloudellinen tilanne saattaa tuntua jopa ahdistavalta. Tällaisessa tilanteessa lainojen yhdistäminen voi auttaa keventämään arkea. Lue tästä artikkelista, kuinka tämä onnistuu!

Kuinka keventää arkea yhdistelylainalla?

Aloita lainojen yhdistäminen näppärästi Rahalaitoksella! Rahalaitoksen näppärän yhdistelylainahakemuksen avulla prosessin alkuunpaneminen kestää vain muutamia minuutteja eikä vaadi talousalan asiantuntemusta. Et myöskään sitoudu Rahalaitoksen tarjoaman lainan ottamiseen, vaan sinulla on vielä oikeus halutessasi perääntyä yhdistelylainan ottamisesta.

Täyttäessäsi Rahalaitoksen lainanhakulomaketta muista valita siitä kohta ”Haluan yhdistää vanhoja lainoja”. Näin Rahalaitos tietää, että kyseessä on yhdistelylaina. Tämän jälkeen sinun tulee valita hakemuksen janalta, kuinka paljon aiot maksaa yhdistelylainalla vanhoja lainojasi. Voit hakea yhdistelylainaa Rahalaitokselta 100 eurosta aina 15 000 euroon. Jos haet yhdistelylainaa yhteishakijan kanssa, saatat saada tavallista parempia lainatarjouksia. Muista vain rastittaa myös hakemuksen tämä kohta, jos sinulla on yhteishakija.

Yhdistelylainan myötä tanssijan arki keventyy monin eri tavoin. Ensinnäkin rahaa säästyy, kun jatkossa on maksettavana ainoastaan yhden lainan lainanhoitokulut, kuten korot. Toiseksi tanssija säästää myös aikaa, koska hänen tulee huolehtia vain yhden lainan takaisinmaksuerien hoitamisesta. Yleensä samaan aikaan myös stressi vähenee, kun taloudenpidosta tulee helpommin hallittavaa ja tanssijan on entistä helpompi seurata lainansa takaisinmaksutilannetta. Säästynyt aika, vaiva ja raha on kiva sijoittaa rakkaaseen harrastukseen ja oman tanssitaidon kehittämiseen! Tämä lisää jälleen tanssijan hyvinvointia ja saa aikaan positiivisen kierteen!

Miksi yhdistelylaina netistä?

Yhdistelylaina kannattaa hakea netistä Rahalaitokselta, sillä näin prosessin hoitaa alan ammattilainen ja yhdistelylaina on jo valmiiksi kilpailutettu. Jos tanssin ammattilainen yrittää itse suoriutua yhdistelylainan hakemisesta ja kilpailuttamisesta useiden eri luotonantajien kautta, menee tähän valtavasti aikaa ja vaivaa. Rahaakin saattaa kulua, kun hänen pitää käydä tapaamassa useita eri luotonantajia eri puolella kaupunkia. Kun Rahalaitos valjastetaan tekemään suurin työ yhdistelylainaa hakevan tanssijan puolesta, tulee prosessi hoidettua ammattimaisella otteella alusta loppuun!

Yhdistelylainaa, niin kuin mitään muutakaan lainaa, ei koskaan pitäisi hakea kilpailuttamatta erilaisia lainatarjouksia, sillä huonot lainaehdot hyväksymällä tanssija saattaa hävitä jopa satoja euroja. Kilpailuttamisurakka on kuitenkin yksityishenkilönä erittäin suuri, mikä saattaa lisätä koko urakan väliin jättämisen houkutusta. Älä kuitenkaan tartu tähän houkutukseen, vaan anna Rahalaitoksen hoitaa kilpailuttaminen puolestasi! Jos kilpailuttaminen on aiempien lainojesi kohdalla jäänyt väliin – ei huolta, sillä voit vielä parantaa tilannettasi yhdistelylainalla!

Kun yhdistelylainaa haetaan netistä, hoituu koko prosessi helposti vaikkapa kotoa käsin. Monelle saattaa olla kynnys lähteä ”anelemaan” lainaa henkilökohtaisesti pankeista – etenkin, jos kyseessä on yhdistelylaina, jonka lainan ottaja saattaa kokea kertovan hieman holtittomasta rahankäytöstä, joka on johtanut useisiin pieniin lainoihin. Suomalaiselle ei ole yleensä kovin ominaista puhua avoimesti omasta taloudellisesta tilanteesta, minkä vuoksi yhdistelylainan hakuprosessi onkin kiva hoitaa kasvottomasti netin kautta. Tanssijan työ on vahvasti esillä olemista, ja vapaa-ajalla tanssija saattaakin nauttia aivan erityisen paljon tietynlaisesta anonymiteetistä ja mahdollisuudesta sulautua massaan. Netin kautta toimittaessa tämä on mahdollista!

Leave a Reply

bookshelf