Lapsen voi ottaa helposti mukaan tanssiharjoituksiin

 

Monet ajattelevat, kuinka lapsen saaminen muuttaa elämää niin, ettei enää voi tehdä mitään yksinään. Tämä väite ei kuitenkaan pidä paikkaansa missään mielessä, sillä lapset voi aivan hyvin ottaa mukaan perheen yhteisiin harrastuksiin.

Tänä päivänä monet harrastavat ryhmäliikuntaa, kuntosalia tai tanssia. Harjoituksia pidetään useammankin kerran viikossa, eikä lapsille tahdo aina välttämättä saada hoitajaa. Tämä ei kuitenkaan ole ongelma, sillä jo aivan pienen vauvan voi ottaa mukaan tanssiharjoituksiin. Esimerkiksi sitteri tai vauvakeinu on hyvä vaihtoehto perheen pienimmälle. Tällä tavalla voi itse nauttia harjoituksista.

Vauva viihtyy hyvin, kun hän saa vain katsella maailman tapahtumia. Todella usein perheen pienin myös nukahtaa musiikin ääneen, joten silloin tanssiharjoituksissa olevan äidin tai isän ei tarvitse edes huolehtia vauvan viihtyvyydestä.

Vanhemman tulisi pitää huolta itsestään

Kun vauva-arki koittaa, monet huomaavat olevansa liian väsyneitä pitämään huolta itsestään. Vanhempien tulisi kuitenkin ottaa aikaa ja harrastaa omia harrastuksiaan. Vanhempien liikkuminen on todella tärkeää, koska se auttaaYoung woman sitting on the bed holding baby and remote controler pitämään huolta niin fyysisestä kuin psyykkisestäkin hyvinvoinnista.

Liikunta vähentää lihasten jäykkyyttä ja auttaa pitämään vireystason korkeampana. Kun vanhemmat jaksavat liikkua ja ottavat lapsetkin mukaan harrastuksiinsa heti vauvasta asti, saavat juniorit hyvää mallia liikunnan suhteen. On nimittäin todettu, että liikuntaa harrastavien vanhempien lapset alkavat itsekin pitää huolta kunnostaan.

Joskus kannattaa turvautua lastenhoitajaan

Joskus tulee vastaan sellaisia tilanteita, ettei yksinkertaisesti pysty ottamaan lastaan mukaan omiin harrastuksiin tai muihin menoihin. Silloin voi olla järkevää hommata vastuuntuntoinen ja kokenut hoitaja. Lastenhoitajan palkkaaminen onnistuu kätevästi. Perhe maksaa yleensä hoitajan palkan suoraan hoitajalle käteisellä.

Koska palkanmaksu tapahtuu usein puolen tunnin tarkkuudella, ei tarvitse säikähtää, jos lupaa lapsenvahdille pidemmän päivän kuin se oikeasti onkaan. Perhe ei siis joudu maksamaan muusta kuin ajasta, jonka hoitaja on perheen kotona. Häntä voi toki käyttää myös silloin, jos haluaa lähteä esimerkiksi oman kumppanin kanssa viettämään vapaaillan. Välillä vanhemmatkin nimittäin tarvitsevat hetken hengähdystauon.

Leave a Reply

bookshelf