Tanssikoulun perustaminen

Tanssi on koko perheen laji. Se ei ole vain täydellisyyttä tavoittelevien ballerinojen yksinoikeudella tuottamaa korkeakulttuuria, vaan se voi olla ilon ja liikunnan muoto kelle tahansa. Vaikka klassiselle ammattibaletille on toki paikkansa, sen rinnalla saamme nauttia monista muista tanssin muodosta. Yksi sellainen on erityisesti lapsille suunnattu tanssi. Toki lapset tanssivat ihan luonnostaan, mutta sitä on mahdollista myös ohjata ja kehittää entisestään. Tähän tulokseen tuli myös Katja Puranen, joka oivalsi ettei ole ainoa, joka haluaa tanssia lapsensa kanssa. Tästä syystä Puranen on perustanut tanssikoulun, joka on erikoistunut tarjoamaan tunteja erityisesti lapsille ja heidän vanhemmilleen. Lappeenrannassa toimiva tanssikoulu on jo vakiinnuttanut asemansa ja sen asiakkaina on jo 500 tanssijaa pikkuvauvoista aikuisiin. Tanssikouluun ovat tervetulleita kaikki, vaikka aiempaa tanssitaustaa ei olisi ja omasta mielestä rytmitaju tai taidot eivät olisikaan aivan täydelliset.

Tanssikoulu lapsille ja heidän vanhemmilleen

Tanssi on ilon ja energian lähde, josta voi nauttia kuka tahansa. Vaikka tanssi voi olla, ja onkin jollekin ammatti sekä ura, sitä voi harrastaa myös kevyemmällä otteella ja ilman päämäärää täydellistä suorituksesta. Tanssi ei ole myöskään vain aikuisten ja nuorten laji, vaan sitä voivat harrastaa kaikenikäiset ihmiset. Tähän tulokseen tuli myös lappeenrantalainen perheenäiti Katja Puranen, joka viehättyi ajatuksesta tanssia oman taaperoikäisen lapsensa kanssa. Hän myös havaitsi, että muillakin hänen tuntemillaan pikkulasten vanhemmilla oli samanlaisia ajatuksia. Puranen oli itse harrastanut tanssia lapsesta saakka ja siksi syntyi idea perustaa tanssikoulu, joka olisi erikoistunut juuri lapsiin. Energinen Puranen ei halunnut jättää ideaa ajatuksen tasolle, vaan päätti perustaa uuden tanssikoulun kotikaupunkiinsa. Nyt jo useamman vuoden toiminut tanssikoulu Lappeenrannassa on vakiinnuttanut asemansa ja sillä on useita satoja asiakkaita. Tunneilla niin lapset kuin vanhemmat pääsevät viihtymään ja rentoutumaan mutta samalla myös turvallisella tavalla haastamaan itseään ja löytämään itsestään uusia taitoja ja kykyjä.

Tanssi voi olla myös terapiaa

Katja Puranen on tanssikoulu Twostepin vetämisen ohella valmistumassa tanssi- ja liiketerapeutuksi, ja aikoo sen myötä laajentaa koulunsa tarjontaa terapiapuolelle. Tämä on Puraselle luontevaa jo pelkästään siksi, että hän on aiemmalta ammatiltaan psykiatrinen sairaanhoitaja. Suomen tanssiterapiayhdistyksen mukaan tanssi-liiketerapia on psykoterapian soveltava muoto, joka perustuu liikkeeseen ja keholliseen ilmaisuun. Keskeisintä tanssi-liiketerapiassa on keho-mieli-yhteys ja ymmärrys siitä, että liike on kommunikaatiota ja siksi tärkeä osa vuorovaikutusta. Vaikka virallista tanssiterapiaa voi tietysti antaa vain koulutettu ohjaaja, tanssin terapeuttiset vaikutukset voivat tulla esiin missä tahansa tanssin muodossa. Usein yksi tärkeä tekijä on ryhmän läsnäolo. Tanssin ja musiikin avulla on helpompi ottaa kontaktia muihin ihmisiin. Tästä hyvä esimerkki on vaikkapa kantritanssi ja -musiikki, jotka saavat jäykätkin suomalaiset nousemaan penkistä, liikuttamaan kehoaan ja koskettamaan luontevasti toista ihmistä. Musiikilla on valtava vaikutus tunnelmaan ja jollain salaperäisellä keinolla se saa lähes poikkeuksetta ihmiset paremmalle tuulelle.

Leave a Reply

bookshelf